Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Tokio zaznamenalo rekordný prírastok počtu infikovaných

Olympijské hry v Tokiu počas pandémie.
Olympijské hry v Tokiu počas pandémie. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

TOKIO - Japonské hlavné mesto Tokio, kde sa momentálne konajú letné olympijské hry, zaznamenalo v sobotu 4058 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je vôbec najvyšší počet od začiatku pandémie. Počet nových prípadov prvýkrát prekročil hranicu 4000 infekcií, informovala tlačová agentúra Kjódó.

Nové prípady prekonali predchádzajúci rekord 3865 prípadov, dosiahnutý vo štvrtok. Rekordné počty nakazených Tokio hlásilo už tretí deň za sebou. Počet nových prípadov v celom Japonsku zároveň vo štvrtok po prvýkrát prekročil hranicu 10.000 infekcií.  

V súvislosti s koronavírusovou pandémiou sa japonská vláda v piatok rozhodla predĺžiť v Tokiu núdzový stav až do 31. augusta a zaviesť protipandemické opatrenia v štyroch ďalších regiónoch.

Organizátori letných olympijských hier zaznamenali v sobotu 21 nových prípadov nákazy, medzi nakazenými nie sú športovci, píše Kjódó. Organizátori však trvajú na tom, že olympijské hry nemajú vplyv na pandemickú situáciu v Tokiu, pretože neevidujú, že by nákazu medzi obyvateľmi rozšíril niektorí z účastníkov hier.

Podľa japonského ministra zdravotníctva Norihisu Tamuru je dôvodom stúpajúceho počtu prípadov najmä nákazlivejší variant delta, ktorý je v súčasnosti zodpovedný za približne polovicu nových prípadov.

Viac o téme: Nové prípadyJaponskoTokioKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu