Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Dve spolkové krajiny v Nemecku zaočkovali už vyše polovicu svojich občanov

Očkovacie centrum v Nemecku
Očkovacie centrum v Nemecku (Zdroj: SITA/AP Photo/Martin Meissner)

BERLÍN - Vyše polovica obyvateľov v dvoch nemeckých spolkových krajinách je úplne zaočkovaná proti koronavírusu - Brémy a Sársko ako prvé v Nemecku prekročili 50-percentnú hranicu. V sobotu o tom informoval Inštitút Roberta Kocha (RKI) so sídlom v Berlíne, ktorý citovala tlačová agentúra DPA.

Inštitút tiež uviedol, že v Nemecku bolo v piatok podaných celkovo 601.220 dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19, spôsobovanému koronavírusom. Celoštátne je teraz úplne proti covidu zaočkovaných okolo 38,2 milióna ľudí, čiže 45,9 percenta nemeckého obyvateľstva.

Približne 59,7 percenta, teda asi 49,6 milióna ľudí, dostalo aspoň jednu dávku vakcíny. Brémy a Sársko sú v očkovaní na popredných miestach spomedzi všetkých 16 spolkových krajín Nemecka - Brémy majú úplne zaočkovaných 50,6 percenta obyvateľov a Sársko 50,1 percenta.

V súčasnosti sú na posledných priečkach v úplnom zaočkovaní východné spolkové krajiny Sasko a Brandenbursko: každá má 42,6 percenta úplne zaočkovaných obyvateľov. Nemecká najľudnatejšia spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko úplne zaočkovala proti covidu 48,8 percenta ľudí, čo je tretie najvyššie percento.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu