Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Počet obetí po zrútení budovy v Číne stúpol na 17: Záchranári ukončili prehľadávanie sutín

Padnutie budovy v Číne Zobraziť galériu (2)
Padnutie budovy v Číne (Zdroj: TASR/Xiao Yijiu/Xinhua via AP)

PEKING - Čínske úrady potvrdili dovedna 17 obetí pondelkového zrútenia budovy hotela na východe Číny v meste Su-čou. Prehľadávanie sutín záchranári v stredu ukončili, informovali agentúry AFP a AP.

Záchranárom sa podarilo z trosiek hotela S'-ťi-kchaj-jüan (Siji Kaiyuan) vyslobodiť celkovo 23 ľudí. Nezvestných hľadali pomocou žeriavov, rebríkov i psov. Pri prehľadávaní trosiek pomáhalo vyše 600 ľudí a 120 vozidiel. Väčšina z potvrdených obetí boli hostia hotela.

VIDEO Počet obetí po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Xiao Yijiu/Xinhua via AP)

Hotel S'-ťi-kchaj-jüan otvorili v roku 2018 a bolo v ňom 54 hotelový izieb, ako aj banketová sála a konferenčná miestnosť, uvádza sa na stránkach čínskeho turistického portálu Ctrip.

Podľa AFP sú kolapsy budov v Číne pomerne časté, a to najmä pre nedbanlivosť pri stavbe a navrhovaní budov. Vlani v marci pri zrútení hotela pre ľudí v karanténe v pobrežnom meste Čchüan-čou zahynulo 29 ľudí. V máji tohto roku museli čínske úrady pre otrasy evakuovať jeden z najvyšších mrakodrapov Číny SEG Plaza v meste Šen-čen. Takmer 300 metrov vysoký mrakodrap sa totiž z neznámych príčin začal kývať.

Viac o téme: BudovaKatastrofaZraneníMŕtviČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu