Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Tragédia na stavbe: Z rozostavanej budovy sa zrútil žeriav, hlásia niekoľko mŕtvych!

Pád žeriavu v Kanade
Pád žeriavu v Kanade (Zdroj: Youtube/ Vinod Abraham)

OTTAWA - Pád žeriavu v rozostavanej výškovej budovy v kanadskom meste Kelowna v provincii Britská Kolumbia spôsobil smrť niekoľkých ľudí. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informovala agentúra Reuters.

VIDEO Selfie na vrchole veže sa im stalo osudným: 11 ľudí zabil blesk!

Policajt Adam MacIntosh na tlačovej konferencii povedal, že sa v blízkosti žeriavu v okamihu nešťastia nachádzalo niekoľko robotníkov. Bližšie informácie o obetiach neoznámil. "Nie všetky osoby boli patrične identifikované," uviedol. Jedna osoba je nezvestná.

"Teraz vám môžeme oznámiť iba to, že na mieste je potvrdených niekoľko mŕtvych," dodal. Žeriav poškodil niekoľko okolitých budov a oblasť je podľa Macintosha "naďalej nestála a nebezpečná" a bola preto evakuovaná. Miesto obhliada statik.

K nešťastiu došlo počas rozoberania žeriavu ukotveného k 25-poschodovej obytnej budove v centre mesta, dopĺňa denník The New York Times. V čase incidentu pracovalo na mieste približne 100 ľudí. Pád spôsobil i výpadok elektrického prúdu v niekoľkých budovách v centre mesta.

Kelowna je obľúbenou turistickou destináciou v údolí Okanagan. Mesto má zhruba 140-tisíc obyvateľov. Kelowna je treťou najväčšou metropolitnou oblasťou v provincii Britská Kolumbia – po Vancouveri a Victorii.

Viac o téme: TragédiaŽeriavRobotníciKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu