Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na Miss Mexico prepukla nákaza KORONAVÍRUSOM: Usporiadateľ neposlúchol úrady

Na Miss Mexico prepukla nákaza koronavírusom.
Na Miss Mexico prepukla nákaza koronavírusom. (Zdroj: Instagram/ missmexicoorg)

MEXIKO - Pri voľbe Miss Mexico sa veľa účastníkov nakazilo koronavírusom. Aj keď úrady žiadali prerušenie podujatia, organizátori v udalosti pokračovali až do korunovácie.

Takmer polovica účastníkov súťaže krásy Miss México mala pozitívny test na prítomnosť koronavírusu. Infekcie boli zistené u 15 z 32 kandidátok a u jedného zamestnanca, informovalo ministerstvo zdravotníctva štátu Chihuahua.

Izraelskí vedci varujú: TÁTO vakcína je proti delta variantu KORONAVÍRUSU menej účinná, ako sa očakávalo

V rovnomennom meste na severe Mexika bola minulý štvrtok korunovaná za víťazku 24-ročná zástupkyňa štátu Michoacán Karolina Vidales. To znamená, že môže súťažiť v súťaži Miss World v decembri v Portoriku. Ministerstvo zdravotníctva malo byť informované v anonymnom telefonáte deň predtým, že jedenásť ľudí malo príznaky Covid-19.

Napokon boli nariadené rýchle testy, ktoré sa ukázali ako negatívne, a potom boli urobené testy PCR. Vedenie mesta odvolalo súhlas s uskutočnením voľby, ktorá bola pôvodne naplánovaná na sobotu. Organizátori ju aj tak uskutočnili - o dva dni skôr, ako bolo plánované. Jedna z kandidátok sa voľby nezúčastnila.

Podľa denníka Reforma došlo v dňoch pred súťažou k podujatiam s účastníčkami, keď už niektoré z nich mali príznaky. Okrem iného navštívili sirotinec.

Iba vlani v máji bola za Miss Universe korunovaná Mexičanka Andrea Meza z mesta Chihuahua v americkom štáte Florida. 26-ročná kráska zvíťazila nad uchádzačkami zo 74 krajín. Voľby Miss Universe a súťaže Miss World sa v roku 2020 nekonali z dôvodu koronavírusovej pandémie.

Viac o téme: úradyNákazaIgnorovanieKoronavírusMiss Mexico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu