Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia letná tragédia! Polícia vyšetruje smrť dievčaťa v škole v prírode

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OLOMOUC - Polícia vyšetruje tragickú smrť dievčaťa v škole v prírode na Jesenicku. Dievča sa podľa polície topilo v pondelok v zatopenom lome, Základná škola vo Vápennej o dva dni neskôr na svojich stránkach oznámila, že školáčka neskôr v nemocnici zomrela. Prípad polícia vyšetruje pre podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, oznámila policajná hovorkyňa Jiřina Vybíhalová.

Obrovské nešťastie: Polícia našla na brehu rieky Topľa telo iba 9-ročného chlapca

Polícia dnes potvrdila, že v pondelok zasahovala pri topení dieťaťa v Žulovej, v zatopenom lome Transgranit. "Dieťa bolo letecky transportované do nemocnice. Prípad prešetrujeme pre podozrenie zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Viac informácií s ohľadom na vek dieťaťa a rodinu nebudeme poskytovať," uviedla policajná hovorkyňa.

Škola na svojich stránkach nad tragédiou vyjadrila hlboký zármutok a sústrasť rodine. Uviedla, že išlo o žiačku piatej triedy a nešťastie sa stalo pri aktivitách v prírode.

Ďalšia letná tragédia! Polícia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: zsvapenna.jesenicko.com)

Za ublíženie na zdraví z nedbanlivosti hrozí podľa trestného zákonníka odňatie slobody až na jeden rok alebo zákaz činnosti. Týka sa páchateľa, ktorý inému z nedbanlivosti ublíži na zdraví tým, že poruší dôležitú povinnosť vyplývajúcu z jeho zamestnania, povolania, postavenia alebo funkcie.

Viac o téme: ŽiačkaUtopeniePolícia Škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu