Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Maďarská vláda posiela ďalší dotazník: Občanov sa pýta aj na život po pandémii KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda začala vo štvrtok rozosielať občanom ďalší dotazník, tentoraz so 14 otázkami, ktoré sa týkajú obnovy života po koronavírusovej pandémii. Kabinet zverejnil otázky aj na svojom účte na Facebooku.

Vláda sa okrem iného pýta Maďarov na to, či je potrebné zvýšiť minimálnu mzdu, či si ľudia myslia, že po pandémii sa v Maďarsku začína ťažšia etapa, ako naložiť s daňami rodín vychovávajúcich deti, alebo či je ešte potrebné predĺžiť splátkové moratórium pre tých, čo sa dostali počas pandémie do ťažkej ekonomickej situácie.

Vláda sa občanov tiež pýta, či má presadzovať záujmy ľudí, alebo podľahnúť tlaku Európskej únie. V súvislosti so zákonom proti pedofílii, ktorý parlament schválil v júni a ktorý vyvolal ostrú medzinárodnú kritiku, očakáva kabinet odpovede na otázky, či občania považujú za správne, že zákon obmedzuje sexuálnu propagandu adresovanú deťom, alebo sa domnievajú, že nejde o žiadne riziko, preto je túto propagandu zbytočné zakazovať.

Tzv. národné konzultácie vo forme politických dotazníkov zasielaných občanom zaviedla druhá Orbánova vláda v roku 2010. Odvtedy sa Maďari mali touto formou možnosť vyjadriť k otázkam dôchodkov, ústavy, sociálnej sféry i minimálnej mzdy a v dotazníku "Zastavme Brusel!" aj k záležitostiam terorizmu, migrácie, prisťahovaleckej politiky či Európskej únie. Posledné dva dotazníky vlani v lete a vo februári tohto roka sa týkali už otázok koronavírusovej pandémie.

 

Hľadáte si novú prácu? Pozrite si pracovné ponuky na pracovnom portáli Kariéra.sk.

Práca v BratislaveTrnaveNitreTrenčíneŽilineBanskej BystriciPrešove Košiciach.

Viac o téme: VládaDotazníkOtázkyMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu