Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Britský minister obrany je v izolácii: Upozornila ho na to aplikácia

Ben Wallace a Boris Johnson
Ben Wallace a Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britský minister obrany a poprední armádni velitelia sú v domácej izolácii po tom, ako mal minulý týždeň pozitívny test na koronavírus náčelník generálneho štábu britských ozbrojených síl generál Nick Carter. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

Minister Ben Wallace a velitelia kráľovských námorných síl, vzdušných síl a strategického veliteľstva dostali v trasovacej aplikácii upozornenie, aby zostali desať dní doma po blízkom kontakte s Carterom, potvrdilo britské ministerstvo obrany.

Víkend v karanténe strávili aj veliteľ pozemných síl a zástupca náčelníka generálneho štábu, ktorí čakali na výsledky PCR testov po tom, ako sa zúčastnili na inkriminovanom stretnutí, boli však od Cartera ďalej, uviedol denník Daily Telegraph.

Na schôdzke vo vojenskej akadémii v Shrivenhame v grófstve Oxfordshire boli podľa správ dodržané opatrenia sociálneho odstupu, zmienení muži sa však stále dostali do kontaktu s Carterom. Ten mal pozitívny test deň po tomto stretnutí a piatkovej účasti na Historickom festivale Chalke Valley. Velitelia počas izolácie na základe platných epidemiologických pravidiel vykonávajú prácu "na diaľku", uviedlo ministerstvo obrany.

Viac o téme: IzoláciaMinisterBritániaNick CarterKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu