Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Holandsko od soboty ruší takmer všetky opatrenia proti KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Holandsko od soboty zrušilo takmer všetky protipandemické opatrenia v krajine. Posledným pravidlom, ktoré zostáva v platnosti, je dodržiavanie bezpečných 1,5-metrových rozstupov pri sociálnej interakcii. Informovala o tom agentúra DPA.

Ak nie je možné stanovenú podmienku týkajúcu sa odstupu dodržať - ako napríklad v tanečnom klube - vstup je možný len s negatívnym výsledkom testu alebo s očkovacím certifikátom . Vláda však občanov naďalej vyzýva, aby boli opatrní, aj čo sa týka rýchlo sa šíriaceho delta variantu vírusu, ktorý sa považuje za mimoriadne nákazlivý.

O polnoci z piatka na sobotu sa v mnohých holandských mestách po viac ako 15 mesiacoch znova otvorili nočné kluby a diskotéky, pričom návštevníci sa mohli dať pred vstupom otestovať na prítomnosť koronavírusu.

Zrušené boli najnovšie i obmedzenia v reštauráciách, múzeách či divadlách. Povolené je i usporiadavanie ďalších podujatí, dokonca s účasťou tisícok hostí, v prípade, že sa preukážu negatívnym testom alebo preukazom o zaočkovaní proti covidu. Takmer úplne bola tiež zrušená povinnosť nosiť rúška - nutné je ale naďalej ich nosiť v autobusoch a vlakoch, na letiskách a tiež v testovacích a vakcinačných centrách.

V Holandsku hlásia aktuálne približne 29 nových prípadov nákazy na 100.000 obyvateľov za týždeň. Najmenej jednu dávku vakcíny dostalo už vyše 50 percent populácie; plne zaočkovaná je takmer každá tretia osoba.

Viac o téme: OpatreniaZrušenieHolandskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu