Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stovky zdravotníkov sa nakazili KORONAVÍRUSOM, aj keď boli očkovaní! Dostali túto vakcínu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

JAKARTA - Viac ako 350 indonézskych lekárov a zdravotníkov v okrese Kudus na ostrove Jáva ochorelo na COVID-19, hoci boli očkovaní vakcínou vyvinutou čínskou spoločnosťou Sinovac. Desiatky z nich sú v nemocnici, informovala agentúra Reuters.

Mnohí z infikovaných nemajú žiadne príznaky a je v domácej izolácii, uviedol Bada Ismoyo, šéf zdravotného úradu v okrese, ktorý leží v centrálnej časti ostrova Jáva. Desiatky z nich ale skončili v nemocnici s vysokou horúčkou a klesajúcou hladinou kyslíka v krvi. 

Stovky zdravotníkov sa nakazili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Dita Alangkara)

Okres Kudus, kde pracuje v zdravotníctve asi 5000 ľudí, v súčasnosti čelí novej vlne pandémie covidu-19. Predpokladá sa, že ide o nákazlivejší variant delta. Obsadenosť lôžok v miestnych nemocniciach už prekročila 90 percent. Lekári a zdravotné sestry boli ako prioritná skupina medzi prvými, kto dostal očkovaciu dávku, keď Indonézia v januári tohto roku spustila očkovanie. Prakticky všetci dostali vakcínu firmy Sinovac. Hovorca tejto spoločnosti zatiaľ nespresnil, aká je účinnosť vakcíny CoronaVac proti novším variantom koronavírusu. 

Stovky zdravotníkov sa nakazili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Chinatopix)

Indonézia patrí medzi pandémiou najviac postihnuté ázijské štáty. V krajine s 270 miliónmi obyvateľov sa covidom-19 nakazilo viac ako 1,9 milióna ľudí a 53 000 z nich zomrelo. Takmer tisícka obetí pripadá na lekárov a zdravotné sestry.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaIndonéziaKoronavírusCOVID-19Sinovac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu