Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Británia druhý deň po sebe zaznamenala vyše 7-tisíc infikovaných KORONAVÍRUSOM

Koronavírus v Británii
Koronavírus v Británii (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Veľká Británia druhý deň po sebe zaznamenala vyše 7000 nových prípadov ochorenia COVID-19, vyplýva z údajov tamojšej vlády. Informuje o tom vo štvrtok stanica Sky News.

Za uplynulých 24 hodín v krajine zaznamenali 7393 infekcií, ako aj sedem ďalších úmrtí v spojitosti s koronavírusom. V utorok to bolo 7540 nových prípadov a šesť úmrtí, kým pred týždňom zaznamenali 5274 infekcií a 18 úmrtí.

V stredu išlo o najvyšší počet denných infekcií za uplynulé štyri mesiace. Podľa Sky News prišli tieto správy v čase, keď britský minister zdravotníctva Matt Hancock uviedol, že tzv. delta variant koronavírusu, zaznamenaný prvýkrát v Indii, v súčasnosti tvorí až 91 percent nových prípadov nákazy v Británii. Celkový počet Britov zaočkovaných oboma dávkami vakcíny je 28.857.102, kým aspoň prvú dávku dostalo 40.886.878 obyvateľov, vyplýva z údajov vlády.

Premiér Boris Johnson v stredu povedal, že efektivita vakcinácie určí, či Británia vstúpi do štvrtej fázy plánu uvoľňovania opatrení 21. júna, uvádza Sky News. Spojitosť medzi pribúdajúcimi prípadmi a hospitalizáciami a úmrtiami bude pre britských ministrov kľúčovým faktorom pri rozhodovaní, či zrušia väčšinu zostávajúcich karanténnych opatrení.

Viac o téme: BritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu