Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Hlavné mesto Saudskej Arábie zažilo prvý koncert od začiatku pandémie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages)

RIJÁD - Prvý koncert v saudskoarabskom hlavnom meste Rijád od vypuknutia covidovej pandémie sa uskutočnil vo štvrtok za účasti stoviek ľudí, ktorí si pozreli a vypočuli predstavenie sýrskej divy Asály Nasríovej a kuvajtského speváka Nabíla Šuaila. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Ešte predtým, ako boli približne pred rokom v Saudskej Arábii zavedené prísne opatrenia na zastavenie šírenia koronavírusu, začalo toto ultrakonzervatívne kráľovstvo v rámci snáh o zlepšenie svojho imidžu a prilákanie turistov zmierňovať desaťročia trvajúce obmedzenia týkajúce sa zábavného priemyslu.

Koncert, ktorý sa konal v priestoroch reštaurácie jedného z veľkých rijádskych hotelov, však nebol celkom prvým od začiatku pandémie; taliansky tenorista Andrea Bocelli v apríli spieval v areáli archeologického náleziska Hegra, ktoré je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

V Saudskej Arábii vystupovali od uvoľnenia politiky v oblasti zábavy už viacerí zahraniční umelci ako Janet Jacksonová a 50 Cent zo Spojených štátov či juhokórejská popová skupina BTS. Takéto koncerty boli v tejto krajine bohatej na ropu ešte pred štyrmi rokmi nepredstaviteľné, konštatuje AFP.

Saudská Arábia dosiaľ oficiálne zaznamenala viac než 454.000 prípadov nákazy koronavírusom a 7408 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Saudská Arábia však stále čelí kritike za pokračujúce potláčanie nesúhlasných postojov voči vláde.

Viac o téme: KoncertPandémiaSaudská ArábiaRijádKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu