Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Núdzové pristátie v Berlíne: V lietadle Ryanairu mala byť bomba, žiadnu však nenašli

Lietadlo núdzovo pristálo na letisku v Berlíne Zobraziť galériu (2)
Lietadlo núdzovo pristálo na letisku v Berlíne (Zdroj: SITA/Christophe Gateau/dpa via AP)

VARŠAVA - Poľská polícia v pondelok oznámila, že vyšetruje falošný bombový poplach, ktorý v nedeľu prinútil lietadlo írskej spoločnosti Ryanair núdzovo pristáť v Berlíne. Informuje o tom agentúra AFP.

Stroj Ryanairu na trase z írskeho Dublinu do poľského mesta Krakov núdzovo pristál v nedeľu večer v nemeckej metropole. "Boli sme zo strany letiska v Krakove informovaní, že zamestnanec letiska prijal telefonický hovor s tým, že na palube lietadla je výbušné zariadenie," spresnil regionálny policajný hovorca Sebastian Glen.

"Nemecká polícia to preverila a nebolo tam žiadne zariadenie, žiadna bombová hrozba. Takže vieme, že to bol falošný poplach," dodal pre AFP. Zároveň uviedol, že páchateľa doposiaľ nezadržali. Robia však všetko pre to, aby odhalili jeho identitu.

Lietadlo núdzovo pristálo na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Christophe Gateau/dpa via AP)

Lietadlo so 160 ľuďmi na palube pristálo na letisku Berlín-Brandenburg (BER) v nedeľu krátko po 20.00 h. Pasažierov presunuli do budovy terminálu. Neskôr mohli pokračovať v ceste náhradným lietadlom. Nemecká polícia uviedla, že vykonala bezpečnostné previerky a "neobjavila žiadnu hrozbu". Prehľadali aj batožinu cestujúcich, informovali nemecké médiá.

K incidentu došlo týždeň po nútenom presmerovaní a pristátí lietadla Ryanairu v bieloruskom Minsku, kde zadržali aktivistu a novinára Ramana Prataseviča, ktorý sa nachádzal na jeho palube. Vlani v júli musel stroj írskej spoločnosti na trase Dublin - Krakov tiež núdzovo pristáť v Londýne pre falošnú bombovú hrozbu.

Viac o téme: BombaPoplachNúdzové pristátieBerlínPoľskoRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu