Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Grécko varuje! Ohniská KORONAVÍRUSU by v lete mohli na ostrovoch znamenať katastrofu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Grécke ministerstvo pre civilnú ochranu a krízový manažment vydalo cez víkend prísne varovanie, podľa ktorého by vyvrcholenie pandémie koronavírusu na gréckych ostrovoch počas leta znamenalo "katastrofu". Informujú o tom grécke médiá.

"Nič sa ešte neskončilo a bolo by to katastrofálne, keby sme mali lokálne ohniská, nieto ešte na ostrovoch alebo v turistických destináciách," povedal podľa gréckeho servera ekathimerini.com. námestník ministra pre civilnú ochranu a krízový manažment Nikos Hardalias počas návštevy ostrova Korfu.

Zároveň zdôraznil, že verejnosť naďalej musí nosiť rúška, dodržiavať fyzickú vzdialenosť a vyhýbať sa zhromaždeniam, ktoré nie sú nevyhnutné. "Toto je odporúčanie, požiadavka pre všetkých. Všetci musíme ísť dobrým príkladom. Apelujem na každého, prosím, dodržiavajte opatrenia," dodal Hardalias a zároveň vyzval ľudí, aby sa nechali zaočkovať proti koronavírusu.

V Grécku sa v polovici mája oficiálne začala dovolenková sezóna. Podľa vládnych nariadení sa musí každý, kto pricestuje na grécke ostrovy letecky alebo po mori, preukázať potvrdením o očkovaní alebo negatívnym testom na COVID-19. Opatrenia platia zatiaľ do 7. júna.

Viac o téme: OhniskáOpatreniaPandémiaCestovanie GréckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu