Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragický pád lietadla v USA: Spadlo do jazera! Nehodu nikto neprežil, medzi obeťami aj známa spisovateľka

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (2)
Ilustračný obrázok (Zdroj: TASR/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

SMYRNA - Menšie prúdové lietadlo so siedmimi ľuďmi na palube sa v sobotu zrútilo do jazera v americkom štáte Tennessee. Úrady sa domnievajú, že pád nikto z nich neprežil, informovala agentúra AP.

Lietadlo Cessna C501 sa zrútilo do Jazera Percyho Priesta pri meste Smyrna po štarte z neďalekého letiska pred poludním miestneho času, oznámil Federálny letecký úrad (FAA). Stroj smeroval na Medzinárodné letisko Palm Beach.

Nehoda si vyžiadala sedem mŕtvych

Záchranné zložky okresu Rutherford boli na mieste aj večer a plánovali práce počas noci, uviedol veliteľ hasičov Joshua Sanders. Na tlačovej konferencii priblížil, že po ľuďoch, ktorí mohli prežiť, už nepátrajú. Všetci na palube boli členmi kresťanského spoločenstva Remnant Fellowship Church. Medzi obeťami je aj známa spisovateľa a dietologička Gwen Shamblin Lara a jej manžel spolu s ďalšími členmi cirkvi.

Tragický pád lietadla v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto YouTube/WKRN News 2)

Miestne úrady predtým potvrdili najmenej jedného mŕtveho s tým, že pátracie čaty našli časti lietadla v priehradnom jazere, ktoré je obľúbeným miestom na člnkovanie a rybolov juhovýchodne od štátnej metropoly Nashville.

Viac o téme: PádLietadloJazeroUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu