Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Minneapolise padli výstrely blízko miesta, kde vlani zomrel George Floyd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MINNEAPOLIS - Viacero výstrelov padlo v utorok v americkom meste Minneapolis neďaleko miesta, kde pred rokom pri zákroku polície zomrel Afroameričan George Floyd, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na políciu a svedkov.

Streľba podľa AFP vystrašila ľudí, ktorí sa na mieste zhromaždili s cieľom pripomenúť si prvé výročie Floydovej smrti. Videozáznam z miesta streľby zachytáva ľudí, ako sa krčia za autami a utekajú do bezpečia. Výstrely zazneli krátko po 10.00 h miestneho času (17.00 h SELČ), píše na svojej webovej stránke stanica NBC News.

Hovorca polície podľa AFP povedal, že krátko po streľbe v jednej z nemocníc v Minneapolise ošetrili osobu, ktorá utrpela strelné zranenie. Život tejto osoby  podľa hovorcu nebol ohrozený.

Streľba sa odohrala približne jeden blok od križovatky, kde Floyd 25. mája minulého roka prišiel o život pri zákroku belošských policajtov. Afroameričan ležal spútaný na zemi a policajt Derek Chauvin mu niekoľko minút kľačal na krku.

Chauvina 20. apríla súdna porota v Minneapolise uznala za vinného z vraždy druhého aj tretieho stupňa a tiež zabitia Georgea Floyda. Za vinného ho dvanásťčlenná porota uznala vo všetkých bodoch obžaloby. Verdikt s výškou jeho trestu má súd oznámiť 16. júna. Členovia Floydovej rodiny boli v utorok vo Washingtone, kde ich na stretnutie do Bieleho domu pozval americký prezident Joe Biden, pripomína AFP.

Viac o téme: StreľbaUSAMinneapolisGeorge Floyd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu