Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nočná mora pokračuje: Vedci objavili nový KORONAVÍRUS nebezpečný pre ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KUALA LUMPUR - Doteraz je známych sedem koronavírusov, ktoré môžu napadnúť človeka. MERS, SARS a SARS-CoV-2 sú pravdepodobne najznámejšie a najnebezpečnejšie. Teraz vedci mali objaviť ôsmy koronavírus, ktorý môže byť pre nás ľudí nebezpečný.

Vedci tvrdia, že údajne objavili nový typ koronavírusu, ktorý môže postihnúť aj človeka. Vírus pôvodne vznikol u psov. Bol by to ôsmy typ koronavírusu, ktorý môže mať vplyv na človeka.

Vážne následky KORONAVÍRUSU u mužov: Ak sa nakazíte, toto sa môže stať s vaším penisom!

Nový koronavírus objavený v Malajzii

Ako informuje správa Fox News s odvolaním sa na tlačovú agentúru Reuters, vedci objavili nový typ koronavírusu, ktorý môže mať vplyv na človeka. Odborný časopis Clinical Infectious Diseases uvádza, že vedci našli nový koronavírus u pacientov v nemocnici, ktorí sa v rokoch 2017 až 2018 museli podrobiť intenzívnej starostlivosti kvôli zápalu pľúc.

Nočná mora pokračuje: Vedci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Koronavírus CCoV-HuPn-2018 prenášaný zo psov na človeka

V nemocnici vo východnej Malajzii boli odobraté vzorky od 301 pacientov, pričom všetci mali záhadný zápal pľúc. Osem zo vzoriek - väčšina u detí do päť rokov - malo pozitívny test na psí koronavírus. Vedci si lámali hlavu a nechali uskutočniť sekvenovanie genómu. To odhalilo, že patogénom bol predtým neznámy kmeň koronavírusu. Dostal názov CCoV-HuPn-2018. Vedci zistili podobnosť s inými vírusmi vyskytujúcimi sa u mačiek a ošípaných. Nový koronavírus sa však najviac podobal vírusom, o ktorých je už známe, že napádajú psy.

Nový vírusový kmeň však tiež niesol genetickú mutáciu, ktorá sa doteraz nenašla v psích koronavírusoch, ale za to sa našla vo vírusových kmeňoch SARS-CoV a SARS-CoV-2.

Nočná mora pokračuje: Vedci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Nebezpečenstvo pre ľudí je stále nejasné

Pôvod koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobil súčasnú pandémiu, zostáva podľa agentúry Reuters nejasný. Doterajšie nálezy naznačujú, že vírus sa pravdepodobne preniesol zo zvieraťa na človeka, kde sa potom ďalej množil. Vírus CCoV-HuPn-2018 sa teda môže prenášať aj na človeka. Podľa agentúry Reuters je však nevyhnutný ďalší výskum, ktorý by určil, či sa prenáša aj z človeka na človeka, ako je to v prípade SARS-CoV-2. Autori štúdie tiež zdôraznili, že zatiaľ nie je jasné, či z vírusu sa dá ochorieť a či je zodpovedný za zápal pľúc. Je možné, že vírus sa môže množiť iba v dýchacích cestách pacienta bez toho, aby spôsoboval ochorenie.

Obávaný indický variant KORONAVÍRUSU: Štúdia ukázala, že táto vakcína pred ním ľudí chráni!

Doteraz bolo známych sedem koronavírusov

Doteraz je známych sedem koronavírusov, ktoré môžu spôsobiť ochorenie ľudí. Štyri z týchto koronavírusov spôsobujú iba mierne príznaky vo forme nachladnutia. Ďalšie tri koronavírusy môžu spôsobiť vážnejšie ochorenia známe ako SARS, MERS a COVID-19.

Viac o téme: PsyNovýZápal pľúcVedciMalajziaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu