Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Z juhu Libanonu odpálili na Izrael štyri rakety

(Zdroj: TASR/AP Photo/Hatem Moussa)

BEJRÚT - Najmenej štyri rakety boli v stredu odpálené z juhu Libanonu smerom na Izrael, uviedli libanonské bezpečnostné a vojenské zdroje. Ide už o tretí taký útok za menej ako týždeň, informovali agentúry AFP a AP.

Podľa zmienených zdrojov boli rakety vypálené z oblasti neďaleko dediny Sidikkín nachádzajúcej sa v juholibanonskom okrese Súr. Zdroje neuviedli, kto je za útok zodpovedný.

Izraelská armáda informovala, že na severe Izraela sa po odpálení rakiet rozozvučali varované sirény. Izraelské televízne stanice uviedli, že v oblasti dopadli dve rakety, pričom ďalšie dve zachytila izraelská protivzdušná obrana.

Izrael v reakcii na raketový útok ostreľoval ciele v Libanone

Izrael zareagoval delostreleckou paľbou na odpálenie štyroch rakiet, ktoré boli v stredu vystrelené na izraelské územie z južného Libanonu.

Izraelská armáda spustila delostreleckú paľbu na "viacero cieľov v Libanone", informovala agentúra AFP. Jednu z rakiet vypálených z Libanonu podľa armády zachytil systém protivzdušnej obrany Železná kupola, zvyšné "pravdepodobne dopadli na otvorené priestranstvá".

Viac o téme: RaketyIzraelLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu