Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tvrdé slová bývalého Johnsonovho poradcu: Premiér obvinenie odmieta

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Britská ministerka obchodu Liz Trussová oznámila, že premiér Boris Johnson za renováciu svojho bytu na Downing Street zaplatil z vlastných zdrojov, informovala v nedeľu na svojej webovej stránke stanica BBC.

Všetky záležitosti v súvislosti s platbou boli podľa Trussovej deklarované - v súlade s pravidlami. Ministerka však neposkytla odpoveď na otázku, či Johnsonovi finančné prostriedky zo začiatku poskytol darca britskej Konzervatívnej strany.

Bývalý Johnsonov poradca Dominic Cummings v piatok premiéra v článku na svojom blogu obvinil z "neetického, nerozumného a potenciálne nezákonného" plánu, na základe ktorého mali práce na byte na Downing Street tajne financovať darcovia Konzervatívnej strany, pripomína BBC.

Opozičná Labouristická strana tvrdí, že podrobnosti o platbe neboli zverejnené. Labouristi britskú volebnú komisiu vyzvali, aby v tejto súvislosti začala vyšetrovanie. Podpredsedníčka Labouristickej strany Angela Raynerová uviedla, že Johnson by sa v pondelok mal postaviť pred poslancov britského parlamentu, aby odpovedal na otázky a zverejnil dokumenty.

Viac o téme: PremiérObvineniaBoris JohnsonDowning StreetDominic Cummings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu