Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Ďalšia streľba v USA: Muž (41) zabil troch ľudí, polícia vyhlásila pátranie

Streľba v americkom Austine Zobraziť galériu (2)
Streľba v americkom Austine (Zdroj: SITA/AP/Bront Wittpenn/Austin American-Statesman)

AUSTIN - Polícia v texaskom Austine pátrala po 41-ročnom mužovi v súvislosti so streleckým incidentom, pri ktorom prišli o život traja ľudia. Podozrivý bol považovaný za nebezpečného, ​​panovala obava, že by mohol vziať rukojemníka. O udalostiach informovali agentúry Reuters a AP.

"Zdá sa, že ide o izolovanú udalosť v domácnosti, obyvateľstvu nebezpečenstvo nehrozí," uviedla austinská polícia. Jej šéf Joseph Chacon ale tiež vyjadril obavu, že by hlavný podozrivý "mohol prípadne vziať rukojemníka a sám sa niekde ukrývať a čakať, než odídeme". Polícia obyvateľov vyzývala, aby sa vyhýbali oblasti na severozápade mesta, kde sa streľba odohrala. Ľudia z danej oblasti potom nemali vychádzať na ulicu.

Na mieste podľa svedkov zasahovalo viac policajných jednotiek a sanitky, uviedla agentúra AP. Pri streľbe prišli o život dve ženy latinskoamerického pôvodu a jeden muž tmavej pleti. "Zatiaľ nemáme informácie o ďalších obetiach," uviedli zdravotnícke úrady.

Streľba v americkom Austine
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Bront Wittpenn/Austin American-Statesman)

Údajný páchateľ Stephen Broderick sa podľa Chacona s obeťami poznal, pozadie incidentu ale policajný veliteľ ďalej neosvetlil. Hľadaného muža opísal ako černocha nižšej postavy. Vyšetrovatelia nevedeli, či utiekol v automobile, pracovali však s predpokladom, že je ozbrojený.

Viac o téme: StreľbaUSAAustin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu