Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Reportáž o otvorených luxusných podnikoch vo Francúzsku podnietila vyšetrovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann, reprofoto:facebook/BM Building, instagram/sothebysrealtyslovakia)

PARÍŽ - Reportáž francúzskej televízie o tajných večerách ministrov v luxusných reštauráciách počas pandémie koronavírusu vyvolala vo Francúzsku pohoršenie a podnietila aj oficiálne vyšetrovanie. V nedeľu o tom informovala agentúra DPA.

"Tento týždeň som jedol v dvoch alebo troch reštauráciách, takzvaných nelegálnych reštauráciách, s viacerými ministrami," povedal televízii M6 muž, ktorý sa predstavil ako organizátor tajných večierkov. Pohoršenie nad nelegálne otvorenými luxusnými reštauráciami v Paríži. Parížska prokuratúra začala v nedeľu v tejto súvislosti vyšetrovanie.

"Cieľom tohto vyšetrovania je overiť, či boli zorganizované večierky v rozpore so zdravotnými predpismi a určiť identitu možných organizátorov a účastníkov," priblížila prokuratúra. V reportáži je, okrem iného, vidieť luxusnú reštauráciu v Paríži, ktorá je otvorená aj napriek platným epidemiologickým opatreniam.

"Keď prejdete cez dvere, covid prestáva existovať," uviedol anonymný zamestnanec reštaurácie. Hostia si vnútri dávajú dole rúška, dodal. Reštaurácie sú v celom francúzsku zatvorené už od októbra 2020 a od soboty začalo platiť štvortýždňové sprísnenie opatrení proti covidu, ktoré vyvolalo vlnu nevôle. Ľudia dávajú svoje pohoršenie po odvysielaní reportáže najavo na sociálnych sieťach pod hashtagom #OnVeutLesNoms (Chceme mená).

Viac o téme: FrancúzskoKoronavírus vyšetrovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu