Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Kritická situácia na Ukrajine: Pribudlo najviac infikovaných od začiatku pandémie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Ukrajina zaznamenala za uplynulých 24 hodín rekordný denný prírastok nových prípadov nákazy koronavírusom od začiatku pandémie - pribudlo takmer 20.000 infikovaných. Tretí deň po sebe evidujú v krajine i vyše 400 úmrtí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na piatkové údaje ukrajinského ministerstva zdravotníctva.

Ako uviedol minister zdravotníctva Maxym Stepanov, počet infikovaných sa zvýšil o 19.893 a pribudlo 433 obetí ochorenia COVID-19. Prudký nárast prípadov evidujú na Ukrajine už dva týždne, pripomína agentúra TASS. V krajine sa šíria i britský a v dvoch oblastiach aj juhoafrický variant koronavíurusu.

Kritická situácia je najmä v hlavnom meste Kyjev, kde je obsadených 80 percent z takmer 6200 lôžok pre covidových pacientov. V Kyjeve začnú od pondelka platiť sprísnené opatrenia - úplne sa zatvoria školy a škôlky a ľudia budú môcť mestskú hromadnú dopravu využívať len s mimoriadnym preukazom. Od 20. marca sú v Kyjeve zatvorené kultúrne inštitúcie a veľké nákupné centrá a reštaurácie môžu podávať len jedlo so sebou. Do 30. apríla je v krajine v platnosti núdzový stav.

Päť týždňov po štarte očkovacej kampane dostalo prvú dávku vakcíny podľa oficiálnych údajov takmer 270.000 Ukrajincov, pričom len dve osoby boli zaočkované i druhou dávkou. Od začiatku pandémie potvrdili na Ukrajine s populáciou vyše 40 miliónov ľudí, viac než 1,7 milióna nakazených a takmer 34.000 úmrtí.

Viac o téme: UkrajinaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu