Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Nemecký prezident po prvej dávke vakcíny od AstraZenecy: Pripojte sa!

Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier (Zdroj: SITA/Bernd von Jutrczenka/Pool via AP)

BERLÍN - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier dostal vo štvrtok prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca, oznámil jeho úrad. Stalo sa tak dva dni po tom, čo v Nemecku preventívne pozastavili očkovanie vakcínou od AstraZenecy osôb mladších ako 60 rokov.

"Dôverujem vakcínam povoleným v Nemecku... Očkovanie je rozhodujúcim krokom na ceste von z pandémie. Využite dostupné príležitosti. Pripojte sa!" uviedol 65-ročný Steinmeier vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP.

Nemecké ministerstvo zdravotníctva v utorok preventívne pozastavilo očkovanie proti chorobe COVID-19 vakcínou od spoločnosti AstraZeneca v prípade osôb mladších ako 60 rokov pre podozrenia z jej možných vedľajších účinkov, konkrétne tvorby krvných zrazenín, informovala agentúra AP.

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn a predstavitelia spolkových krajín jednomyseľne súhlasili, že táto očkovacia látka sa bude v Nemecku podávať len osobám starším ako 60 rokov. Mladší ľudia sa ňou môžu zaočkovať po dohode s lekárom v prípade, že patria do skupiny osôb, ktorým hrozí vážny priebeh choroby COVID-19. Kancelárka Angela Merkelová, ktorá má 66 rokov, tento týždeň uviedla, že je pripravená dať sa zaočkovať vakcínou od AstraZenecy. Zatiaľ však nie je známe, či a kedy sa tak stane.

Viac o téme: PrezidentOčkovanieVakcínaNemeckoKoronavírusFrank-Walter SteinmeierAstraZeneca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu