Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Poľsku neprestáva rásť počet infikovaných KORONAVÍRUSOM

Počet infikovaných koronavírusom v Poľsku neklesá
Počet infikovaných koronavírusom v Poľsku neklesá (Zdroj: SITA/Patrick Pleul/dpa via AP)

VARŠAVA - Poľsko hlási 35.143 nových prípadov nákazy koronavírusom, ide o tretí denný rekord v náraste počtu nákazy v priebehu niekoľkých dní, uviedlo v piatok ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom agentúra DPA.

Ochoreniu podľahlo ďalších 443 ľudí, čím sa celkový počet obetí vyšplhal na 51.305. Na ochorenie COVID-19 sa v poľských nemocniciach lieči takmer 27.800 osôb, umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje 2730 z nich. Počet aktívnych prípadov sa blíži k 400.000, pričom v dvoch predchádzajúcich mesiacoch sa toto číslo pohybovalo okolo 200.000.

Vzhľadom na rastúci počet nových prípadov sa Poľsko od soboty rozhodlo zaviesť nové protipandemické opatrenia. Obmedzenia v počte osôb sa týkajú kostolov aj obchodov, niektoré z nich, napríklad s nábytkom alebo elektronikou, musia zatvoriť úplne. Kaderníctva a salóny krásy musia tiež zatvoriť, rovnako tak denné centrá starostlivosti a škôlky. Výnimky platia pre deti zdravotníkov a zamestnancov kritickej infraštruktúry. Nové obmedzenia by mali trvať do 9. apríla. Hotely, plavárne, telocvične a vonkajšie športové zariadenia už zavreté sú. Školy v Poľsku ponúkajú iba dištančné vzdelávanie.

Viac o téme: OpatreniaúmrtiaPoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu