Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Hrozné správy z Maďarska: Najhorší deň od začiatku pandémie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Denný počet úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 v Maďarsku ďalej stúpa. Za posledný deň hlásia 272 prípadov, čo je najviac od vypuknutia koronavírusovej pandémie, vyplýva z údajov operačného štábu zverejnených vo štvrtok na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Počet aktuálne nakazených stúpol za deň o 3602 potvrdených prípadov na 196.553, čo je najvyšší údaj tretej vlny pandémie a blíži sa k vrcholu druhej vlny z vlaňajšieho decembra, keď táto hodnota bola 198.785.

Hospitalizovaných je 11.760 pacientov, pričom umelú pľúcnu ventiláciu si vyžaduje stav 1467 z nich. Vakcínou proti vírusu SARS-CoV-2 bolo zaočkovaných dosiaľ 1.747.519 osôb. Z nich už aj druhú dávku očkovacej látky dostalo 524.604 ľudí. Doterajšou bilanciou pandémie v Maďarsku je 603.347 infikovaných a 19.224 obetí na životoch.

Vláda rozhodla otvoriť školy týždeň po zaočkovaní 2,5 milióna ľudí

Maďarská vláda rozhodla, že školy budú znovuotvorené až týždeň po tom, čo počet zaočkovaných proti novému druhu koronavírusu dosiahne 2,5 milióna ľudí. Informoval o tom vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV Gulyás dodal, že to bude najskôr 12. apríla, prípadne 19. apríla, a že predtým zaočkujú aj učiteľov. Tých Gulyás vyzval, aby sa na podanie vakcíny zaregistrovali. Materské školy a základné školy v Maďarsku zatvorili 8. marca. Jasle zostali otvorené. Stredné a vysoké školy naďalej fungujú v dištančnom režime, na ktorý prešli vlani 11. novembra.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu