Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS sa v Maďarsku stále šíri: Britskú mutáciu potvrdili už v takmer dvetisíc prípadoch

Očkovanie proti koronavírusu v Maďarsku
Očkovanie proti koronavírusu v Maďarsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Laszlo Balogh)

BUDAPEŠŤ - Britskú mutáciu nového typu koronavírusu potvrdili v Maďarsku už v 1797 prípadoch. Laboratórne testy odhalili aj 13 prípadov českého a šesť prípadov juhoafrického variantu SARS-CoV-2, pričom brazílska mutácia sa ešte v krajine neobjavila, informoval v piatok v Budapešti maďarský operačný štáb.

Podľa spravodajského servera 24.hu štáb zdôraznil, že epidemiologická situácia sa naďalej výrazne zhoršuje, príčinou je rýchle šírenie infekcie práve britskej mutácie. Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Maďarsku 10.759 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a 213 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

Doposiaľ zaočkovali 1.477.554 osôb, z ktorých 444.451 dostalo aj druhú dávku vakcíny. Zaočkovaná bola už vyše polovica zaregistrovaných seniorov. Sprísnené karanténne opatrenia v Maďarsku budú po 22. marci predĺžené o ďalší týždeň. V platnosti tak zostáva povinnosť nosenia rúšok aj na verejných priestranstvách, nočný zákaz vychádzania, väčšina obchodov zostáva zatvorená a súkromné osoby majú zakázané organizovať podujatia, pripomína 24.hu.

Viac o téme: MutáciaMaďarskoBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu