Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Neuveriteľná chyba nemocnice: Na JIS vypadol kyslík, zomrelo najmenej sedem pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

AMMÁN - Kvôli približne hodinovému výpadku dodávky kyslíka zomrelo v jordánskej nemocnici pri Ammáne na jednotke intenzívnej starostlivosti najmenej sedem pacientov s covidom-19. Podľa agentúry AP o tom informoval jordánsky minister zdravotníctva, ktorý zároveň oznámil, že za prípad prijíma plnú zodpovednosť a že odovzdal predsedovi vlády rezignáciu.

Vývoj pandémie na Slovensku od ohlásenia prvého prípadu nákazy novým koronavírusom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

K výpadku dodávky kyslíka došlo vo vládnej nemocnici v meste Salt, ktorá sa stará o približne 150 pacientov s koronavírusom. Podľa ministra výpadok "veľmi pravdepodobne" zapríčinil smrť siedmich pacientov, vec sa ale bude vyšetrovať.

KORONAVÍRUS Na Slovensku potvrdili ďalší prípad juhoafrického variantu

"Preberám za tento incident plnú morálnu zodpovednosť a podal som rezignáciu predsedovi vlády," povedal politik. Do zariadenia vzdialeného asi 30 kilometrov od hlavného mesta Ammán sa podľa oficiálnej televízie vydal kráľ Abdalláh II. Na mieste nariadil, aby svoju funkciu opustil aj riaditeľ nemocnice.

Jordánsko, ktoré má zhruba desať miliónov obyvateľov, zaznamenalo od začiatku pandémie 464.000 infikovaných, z ktorých viac ako 5200 s covidom-19 zomrelo. Očkovaciu kampaň krajina spustila v januári.

Viac o téme: NemocnicaSmrťKyslíkPacientiZásobyJordánskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu