Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nehoda v uhoľnej bani: Dvaja muži prišli o život a ďalší utrpeli zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Dvaja muži prišli o život a ďalší dvaja utrpeli zranenia po tom, ako sa vo štvrtok v uhoľnej bani na juhu Poľska zrútila stena, uviedol miestny predstaviteľ, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Nešťastie sa stalo v bani Myslowice-Wesola pri Katoviciach, ktorú vlastní najväčšia európska uhoľná spoločnosť Polska Grupa Górnicza (PGG). PGG pôvodne dvoch mŕtvych baníkov hlásila ako nezvestných, záchranná akcia s desiatkami pracovníkov po zrútení steny v hĺbke 665 metrov pod zemou trvala celé hodiny.

Miestny starosta Dariusz Wojtowicz však potvrdil úmrtia na Facebooku s vyhlásením, že došlo k "tragickej nehode""Dvaja baníci zahynuli a dvaja utrpeli zranenia. Naše myšlienky patria rodinám a blízkym obetí. Chcel by som vzdať poctu baníkom - ich tvrdej práci a obetavosti," napísal.

Poľsko stále využíva uhlie, ktoré sa na výrobe energie v krajine podieľa približne 80 percentami; uhoľné bane zamestnávajú viac ako 80.000 ľudí. V súlade s cieľmi EÚ v oblasti ekologickej energie sa vláda zaviazala obmedziť používanie fosílnych palív a uzavrieť bane do roku 2049.

Viac o téme: NehodaZraneniaUhoľná baňaPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu