Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Maďarsko pre zhoršujúcu sa situáciu sprísňuje opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko sprísni od budúceho pondelka opatrenia zamerané na spomalenie šírenia koronavírusu po tom, ako zaznamenalo prudký nárast počtu nových infekcií. Oznámila to vo štvrtok vláda v Budapešti, informovala agentúra DPA.

Od pondelka budú musieť v Maďarsku uzavrieť na najmenej dva týždne všetky podniky okrem obchodov s potravinami, lekární, drogérií a čerpacích staníc. Rovnako na dva týždne musia prerušiť svoju činnosť všetci poskytovatelia služieb. Okrem toho sa od pondelka do konca veľkonočných sviatkov 7. apríla zatvárajú nižšie ročníky škôl a škôlok, potvrdil na štvrtkovej on-line tlačovej konferencii šéf úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás.

Pandemické obmedzenia platia v Maďarsku od novembra. Zavreté sú reštaurácie, univerzity a stredné školy. Od 20.00 h do 5.00 h platí nočný zákaz vychádzania. Turisti nemôžu prekračovať hranice. Vo štvrtok úrady v krajine zaznamenali 6278 nových prípadov nákazy. Pred dvoma týždňami to bolo 2853 prípadov. V Maďarsku je vysoká aj úmrtnosť. Od začiatku pandémie zomrelo na následky koronavírusovej infekcie 15.476 ľudí.

Viac o téme: OpatreniaSprísnenieMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu