Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Donald a Melania Trumpovci sú už zaočkovaní proti KORONAVÍRUSU

Donald Trump a Melania Trumpová
Donald Trump a Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

WASHINGTON - Bývalý prezident USA Donald Trump sa ešte počas výkonu funkcie dal spolu so svojou manželkou Melaniou zaočkovať prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaného poradcu amerického exprezidenta.

Podľa dostupných informácií Trumpovci dostali prvú dávku niekedy začiatkom roka, keďže Donaldovi Trumpovi mandát oficiálne vypršal 20. januára. Druhou dávkou bol bývalý prezidentský pár zaočkovaný v štáte Florida po tomto termíne, teda už po odchode Trumpa z Bieleho domu, priblížil poradca. Nespresnil, či dostali vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech alebo od firmy Moderna.

Nie je jasné, prečo Trumpovci držali svoje zaočkovanie niekoľko týždňov v tajnosti, alebo prečo sa o ňom exprezident v nedeľu nezmienil vo svojom dlhoočakávanom vystúpení na konzervatívnej politickej konferencii CPAC v meste Orlando v štáte Florida, píše DPA. Exprezident USA však vo svojom nedeľňajšom prejave pripomenul svojim priaznivcom, že nákup potrebných vakcín sprostredkovala práve jeho vláda. Zároveň vyzdvihol rýchlu distribúciu očkovacích látok po krajine a vyzval občanov, aby sa nechali zaočkovať.

Trump predtým odmietol zaočkovanie na radu svojich lekárov. Podľa nich by po podaní vakcíny mohli nastať zdravotné komplikácie z dôvodu liečby, ktorú mu aplikovali vlani v septembri, keď bola u Donalda Trumpa potvrdená nákaza koronavírusom. Odborníci však odporúčajú zaočkovanie aj pre ľudí, ktorí už prekonali covid, keďže môže dôjsť k opakovanej nákaze, píše DPA.

Viac o téme: OčkovanieDonald TrumpKoronavírusMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu