Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Nemecku a Belgicku zhabali 23 ton kokaínu: Najväčšie zadržané množstvo tejto drogy v Európe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - V Nemecku a Belgicku zhabali 23 ton kokaínu. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie nemeckého colného úradu, podľa ktorého ide o dosiaľ najväčšie zadržané množstvo tejto drogy v Európe.

Hodnotu "enormného množstva kokaínu" na čiernom trhu colníci odhadli na niekoľko miliárd eur. Nemeckí colníci najprv našli 12. februára v prístave v meste Hamburg 16 ton kokaínu ukrytého v kontajneroch z Paraguaja. V rámci spoločného vyšetrovania, ktoré viedli s holandskými kolegami, sa našlo ďalších 7,2 tony kokaínu v Antverpách v Belgicku. V súvislosti s oboma zásielkami kokaínu zatkli v utorok v Holandsku 28-ročného muža. Vyšetrovatelia tiež prehľadali dva objekty - jeden v Rotterdame a ďalší v neďalekej dedine.

Colníci v Hamburgu sa rozhodli kontajnery z Paraguaja bližšie preskúmať po tom, čo sa im nepozdával ich obsah. Mali v nich byť plechovky s tmelom, no po ich vyložení sa ukázalo, že vo viac ako 1700 plechovkách bol kokaín. "Je to najväčšie množstvo kokaínu, aké kedy bolo v Európe zadržané, a jeden z najväčších samostatných prípadov na svete," uviedli nemeckí colníci.

Viac o téme: DrogyKokaínColný úradZadržanieNemeckoBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu