Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Francúzska riviéra pôjde na najbližšie dva víkendy do lockdownu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NICE - Francúzska riviéra zavedie lockdown na najbližšie dva víkendy. Dôvodom je rýchle šírenie koronavírusu v regióne. V pondelok o tom informovali miestne úrady, ktoré citovala agentúra AFP.

Región zároveň v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov sprísni kontroly na letiskách a na hraniciach s Talianskom. Zatvorené budú aj všetky obchody s rozlohou viac než 5000 štvorcových metrov. Piate najväčšie mesto Francúzska a hlavné mesto regiónu Nice v posledných dňoch zaznamenáva približne 700 nakazených na 100.000 obyvateľov, čo je až trojnásobok celoštátneho priemeru.

Obyvatelia regiónu budú mať počas víkendového lockdownu povolené vyjsť z domu na jednu hodinu denne v okruhu piatich kilometrov od svojho bydliska. Opatrenia počas oboch nasledujúcich víkendov začnú platiť v piatok o 18.00 h a trvať budú do pondelka 6.00 h.

Francúzsko sa na rozdiel od iných krajín sveta vyhýba zavedeniu tretieho celoštátneho lockdownu. Analytici toto rozhodnutie prezidenta Emmanuela Macrona v prospech fungovania ekonomiky považujú za riskantné, tvrdí AFP. V celom Francúzsku v súčasnosti platí zákaz nočného vychádzania po 18.00 h.

Viac o téme: FrancúzskoRiviéraKoronavírusLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu