Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Proti vládnym protipandemickým opatreniam v Nemecku protestovali stovky ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

BERLÍN - Niekoľko stoviek ľudí sa v sobotu v rôznych mestách Nemecka zúčastnilo na protestoch proti vládnym opatreniam zavedeným v snahe potlačiť šírenie koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa polície sa na "tichom pochode" odporcov pandemických nariadení v Berlíne zúčastnilo 580 ľudí z pôvodne zaregistrovaných 1000. V domoch pozdĺž trasy pochodu stáli mnohí ich obyvatelia na balkónoch, pričom kričali a pískali, aby vyjadrili svoj nesúhlas s konaním takéhoto pochodu. Agentúra DPA dodala, že inak sa pochod zaobišiel bez incidentov.

Protesty v Hamburgu a Drážďanoch organizovala regionálna skupina iniciatívy Querdenken (Nekonvenčné myslenie), ktorá tvrdí, že vládne protipandemické opatrenia zasahujú do práv občanov.  Tieto protesty mali podobu protestných jázd áut. Kým v Hamburgu tvorilo kolónu asi 220 vozidiel, v Drážďanoch ich bolo 482.

Podobne ako v Berlíne, aj v oboch spomínaných mestách sa konali protidemonštrácie, napr. v Hamburgu sa konvoj áut snažili na viacerých miestach zastaviť cyklisti. Polícia zadržala najmenej jedného z nich, dodala DPA.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu