Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neznámi ozbrojenci uniesli v strednej časti Nigérie stovky žiakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABUJA - Neznámi ozbrojenci uniesli v strednej časti Nigérie stovky žiakov spolu s učiteľmi. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na miestne zdroje.

Veľké množstvo ozbrojených mužov oblečených vo vojenských uniformách prepadlo v utorok večer štátnu strednú školu v meste Kagara v štáte Niger. Stovky chlapcov vyhnali z ubytovní a odviedli ich do neďalekého lesa. Škola má približne 1000 študentov a zatiaľ nie je jasné, koľkí z nich boli unesení. Ozbrojenci odvliekli aj časť pedagógov a jedného zo žiakov počas únosu zastrelili. Minimálne jednému zamestnancovi a viacerým študentom sa podarilo ujsť.

Úrady predpokladajú, že únos vykonali členovia zločineckého gangu. Po deťoch pátrajú príslušníci nigérijskej armády za podpory letectva. K hromadným únosom žiakov dochádza v Nigérii opakovane. Spravidla ich vykonávajú členovia gangov, ktorí sa týmto spôsobom pokúšajú získať výkupné. Často sa dopúšťajú aj sexuálnych zločinov a rabovania. Za viacerými prípadmi tohto druhu stáli v posledných rokoch aj militanti z regionálnej islamistickej organizácie Boko Haram. Pred dvoma mesiacmi došlo k podobnému hromadnému únosu v štáte Katsina na severozápade Nigérie. Ozbrojenci žiakov po rokovaniach s vládou o niekoľko dní prepustili.

Viac o téme: ŽiaciOzbrojenciNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu