Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Lekár na ultrazvuku odhalil raritu: FOTO Tehotnej žene sa podarilo takmer nemožné!

Žena otehotnela dvakrát za sebou.
Žena otehotnela dvakrát za sebou. (Zdroj: TikTok/ Tamingtriplets)

LONDÝN - Vo Veľkej Británii žena tehotná s dvojičkami opäť otehotnela. S manželom teraz očakávajú trojčatá, ktoré sa narodia v ten istý deň, a to aj napriek rôznym dňom počatia.

Žena vo Veľkej Británii bola tehotná s dvojčatami a potom opäť otehotnela o desať dní neskôr. Teraz čaká celkovo tri deti. Svoj príbeh zverejnila na svojom účte Tiktok „Tamingtriplets“, kde dokumentuje svoje tehotenstvo.

Pri bežnom vyšetrení si jej lekár všimol na ultrazvukovej snímke tretí plod. „Za normálnych okolností telo zmení svoju hormonálnu rovnováhu hneď, ako dôjde k prvému tehotenstvu. Ale to nebol môj prípad," ako hovorí Britka na Tiktoku.

Gynekologička Sophie Ludwigová pre denník Bild vysvetľuje: "Do 24 hodín po oplodnení zvyčajne dôjde k hormonálnej zmene, ktorá zabráni ďalšej ovulácii. Mohlo sa však stať, že lieky stimulujúce ovuláciu spustili superfetáciu.“

@tamingtriplets

Enjoying the ability to move while I still can These little ladies are growing FAST!!! ##tripletsoftiktok ##bumpdate ##TrulyGlowingSelfieLove

♬ Jzuz tarhini i still got my money - @jzuz

Superfetácia je nadmerná plodnosť, pri ktorej po úspešnom oplodnení dôjde k ďalšej ovulácii a potom dôjde k ďalšiemu otehotneniu. Tento jav je veľmi zriedkavý a doposiaľ bol zdokumentovaný iba 12-krát. Zatiaľ to nie je vedecky dokázané, je však známe, že tento jav sa môže vyskytnúť aj u králikov a mačiek.

Aj keď tretie dieťa bolo počaté o týždeň neskôr, predpokladá sa, že sa narodí so svojimi dvoma súrodencami v ten istý deň.

Viac o téme: DvojičkyTrojičkyTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu