Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Južnú Kóreu trápi skok v prípadoch infekcie: Začína sa cestovanie počas sviatkov

Koronavírus je aj naďalej hrozbou
Koronavírus je aj naďalej hrozbou (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

SOUL - Južná Kórea hlásila vo štvrtok 504 nových prípadov nákazy koronavírusom za posledných 24 hodín. Je to najvyšší denný nárast za približne posledné dva týždne, ktorý vyvoláva obavy z možnej novej vlny nákazy. V ázijskej krajine sa totiž začína sviatok lunárneho Nového roka, pripomenula tlačová agentúra AP.

Predstavitelia zdravotníctva vo štvrtok dodali, že po pripočítaní nových infikovaných stúpol celkový počet prípadov od začiatku pandémie na 82.434. Úrady hlásili aj ďalších 1496 úmrtí na ochorenie COVID-19. V posledných týždňoch postupne klesala krivka prípadov nákazy, predovšetkým vďaka prísnym nariadeniam sociálneho odstupu, ako napríklad zákaz združovania piatich alebo viacerých ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Predstavitelia vyzvali Juhokórejčanov, aby boli stále opatrní a počas štvordňového sviatku lunárneho Nového roka zostali doma. Sviatok sa začal vo štvrtok a očakáva sa, že milióny ľudí budú cestovať po celej krajine, aby navštívili príbuzných v rodnom meste alebo sa nakrátko vrátili na sviatky domov.

Viac o téme: úmrtiaJužná KóreaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu