Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Švajčiarsko sprísňuje podmienky pre vstup do krajiny: Potrebný je PCR test

Koronavírus vo Švajčiarsku
Koronavírus vo Švajčiarsku (Zdroj: SITA/Laurent Gillieron/Keystone via AP)

BRATISLAVA - Slovenskí občania cestujúci do Švajčiarska sa musia po novom pri vstupe do krajiny preukázať negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) o tom informuje na svojom webe.

Povinnosť platí pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich z rizikových krajín, medzi ktoré je od 1. februára zaradené aj Slovensko. V prípade leteckej dopravy je test potrebný bez ohľadu na to, z akej krajiny cestujúci prichádza. Rovnako je negatívny výsledok testu potrebný aj pri tranzitných letoch. "Pričom test nemôže byť starší ako 72 hodín od prvého nástupu na let," približuje MZVEZ.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Aj napriek negatívnemu PCR testu pri príchode do Švajčiarska je cestujúci naďalej povinný absolvovať desaťdňovú karanténu. Tú možno po novom skrátiť na sedem dní, avšak len za predpokladu získania negatívneho antigénového alebo PCR testu na siedmy deň karantény. Od pondelka tiež platí pre všetkých cestujúcich leteckou, autobusovou, lodnou alebo vlakovou dopravou povinnosť vyplniť pri príchode do Švajčiarska online formulár.

Viac o téme: Test OpatreniaŠvajčiarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu