Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Španielsku počet úmrtí v spojitosti s KORONAVÍRUSOM prekročil 60-tisíc

Zdravotník v Španielsku
Zdravotník v Španielsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

MADRID - Počet úmrtí v spojitosti s koronavírusom SARS-CoV-2 v Španielsku prekročil v stredu 60.000 po tom, ako za posledných 24 hodín zaznamenali v krajine ďalších 565 obetí. Informovala o tom na svojej webovej stránke španielska verejnoprávna stanica RTVE.

V Španielsku v spojitosti s ochorením COVID-19 podľa RTVE zaznamenali 60.370 úmrtí a 2.883.465 prípadov nákazy. Za posledných 24 hodín pribudlo 31.596 nových prípadov. Španielska ministerka zdravotníctva Carolina Dariasová v stredu povedala, že jej krajina je "otvorená" použitiu ruskej vakcíny Sputnik V proti pandémii koronavírusu, pokiaľ to schvália európske regulačné orgány.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Dariasová sa tak pridala k nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, ktorá v utorok uviedla, že v Európskej únii sú vítané všetky vakcíny proti koronavírusu, ak ich na základe "potrebných údajov" schváli EMA. Podobne reagovali aj francúzski predstavitelia. Španielsko je v počte úmrtí na štvrtom mieste spomedzi európskych krajín. Najviac obetí zaznamenalo Spojené kráľovstvo - viac ako 109.000. Nasledujú Taliansko a Francúzsko.

Viac o téme: úmrtiaŠpanielskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu