Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma na VIDEU: Policajti nastriekali dievčatku do očí paprikový sprej! Starostka neskrýva rozhorčenie

Zásah polície v americkom Rochesteri
Zásah polície v americkom Rochesteri (Zdroj: YouTube/AFP News Agency)

WASHINGTON – Američanmi otriasa ďalší šokujúci prípad. Policajti nastriekali len deväťročnému dievčatku do tváre paprikový sprej. Incident sa stal v Rochesteri. Starostka mesta už nariadila, aby boli príslušníci polície podieľajúci sa na zásahu okamžite postavení mimo službu. Akciu zachytili kamery na odevoch polície.

„To, čo sa stalo v piatok, bolo jednoducho strašné, a všetkých ľudí to právom rozhorčilo,“ uviedla starostka mesta Rochester Lovely Warrenová. Koľko príslušníkov polície bolo postavených mimo službu, nie je zatiaľ známe.

Upozornenie: Video nie je vhodné pre maloletých a osoby s citlivou povahou!

Policajti boli pôvodne privolaní k rodinnej hádke. Zástupca šéfky tamojšej polície Andre Anderson novinárom povedal, že dievča "sa vyhrážalo, že sa zabije a že zabije tiež svoju matku". Keď sa pokúsilo utiecť, policajti ho spútali a chceli ho odviezť do nemocnice, dodal Anderson. Na videu je vidieť a počuť, ako sa dievča bráni a opakovane volá otca.

Ďalšia smrť černocha (†23) po zásahu americkej polície: VIDEO Padlo niekoľko výstrelov

V jednej chvíli policajt dievčaťu vyčíta, že sa "správa ako dieťa", na čo dievčatko odvetí, že "je dieťa". „Toto je tvoja posledná šanca, inak máš paprikový sprej v očiach,“ pohrozil jej na videu policajt. Keď svoju hrozbu splní, dievča prosí, aby jej utreli oči.

Vyšetrovanie prípadu prichádza po tom, čo bolo mesto Rochester v štáte New York zmietané protestmi kvôli smrti psychicky narušeného černocha Daniela Prudea, ktorého pri zásahu vlani v marci udusili policajti.

Viac o téme: USAPolíciaDieťaSprejZásah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu