Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Úplný opak Európy: Krajina hlási prvé úmrtie na KORONAVÍRUS za osem mesiacov

Ľudia s ochrannými rúškami na Taiwane
Ľudia s ochrannými rúškami na Taiwane (Zdroj: SITA/AP Photo/Chiang Ying-ying)

TCHAJ-PEJ - Taiwanská vláda v sobotu oznámila prvé úmrtie v dôsledku ochorenia COVID-19 v tejto ostrovnej krajine od mája minulého roka. Došlo k nemu po odhalení neobvyklého výskytu prípadov miestneho prenosu nákazy, informovala agentúra Reuters.

Žena - osemdesiatnička s ďalšími zdravotnými problémami zomrela po tom, ako sa infikovala koronavírusom v rámci ohniska nákazy spojeného s miestnou nemocnicou, uviedol minister zdravotníctva Čchen Š'-čung. Taiwan podnikol skoré a účinné kroky proti šíreniu koronavírusu, pričom veľká väčšina z 909 dosiaľ potvrdených prípadov nákazy v krajine sa infikovala v zahraničí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Pri novom výskyte koronavírusovej choroby, súvisiacom s nemocnicou v meste Tchao-jüan na severe Taiwanu, hlásili od začiatku mesiaca 19 infikovaných. Po oznámenom úmrtí sa počet obetí pandémie v krajine zvýšil na osem. Aktuálne je hospitalizovaných 78 pacientov, pričom s cieľom zastaviť šírenie vírusu v novom ohnisku umiestnili vyše 4000 ľudí do karantény a zrušili veľké verejné podujatia.

Viac o téme: úmrtieTaiwanKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu