Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Rakúska polícia zakázala väčšinu z víkendových protestov proti opatreniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

VIEDEŇ - Rakúska polícia zakázala väčšinu demonštrácií proti karanténnym opatreniam súvisiacim s koronavírusovou pandémiou, ktoré sa mali počas nadchádzajúceho víkendu konať v metropole Viedeň. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra APA.

Zo 17 ohlásených protestných demonštrácií zakázala polícia celkovo 15. Dôvodom je podľa jej vyjadrenia ohrozenie verejného blaha, keďže ako sa ukázalo v minulosti, účastníci týchto akcií nedodržiavali povinný odstup a nemali na sebe ani ochranné rúška. "Sčasti išlo dokonca o vedomé ignorovanie (povinných opatrení)," povedal hovorca viedenskej polície  Christopher Verhnjak. Dodal, že polícia sa obávala, že k takýmto masívnym porušeniam nariadení dôjde aj počas plánovaných víkendových protestov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na sobotu bolo ohlásených dovedna 11 zhromaždení - len jedno z nich sa netýkalo protestu proti koronavírusovým opatreniam. Toto spomienkové zhromaždenie polícia povolila. Na nedeľu ohlásili štyri demonštrácie kritici epidemiologických reštrikcií a dve zase zástancovia nutných obmedzení. Jednu menšiu demonštráciu s účasťou 30 ľudí na námestí Heldenplatz polícia povolila. Ľudia, ktorí sa napriek zákazu na nepovolených akciách zúčastnia, môžu dostať pokutu 720 eur, pričom len za porušenie samotnej povinnosti nosiť rúško hrozí pokuta do 500 eur.

Viac o téme: OpatreniaProtestViedeňRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu