Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trump plánuje pomôcť republikánom znovu získať väčšinu v Kongrese

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, File)

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Donald Trump podľa svojich spolupracovníkov aj naďalej plánuje zostať spojený s Republikánskou stranou a vo štvrtok absolvoval "veľmi dobré a srdečné" stretnutie s Kevinom McCarthym - lídrom republikánov v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

Trump s McCarthym počas stretnutia na Floride hovorili o snahe opätovne získať pre republikánov väčšinu v snemovni vo voľbách v roku 2022. Američania budú vtedy hlasovať o zložení 435-člennej Snemovne reprezentantov a budú si vyberať i 34 z celkového počtu 100 senátorov. V súčasnosti má v dolnej komore Kongresu i v Senáte tesnú prevahu Demokratická strana, pripomína DPA. Trump McCarthymu sľúbil, že Republikánskej strane pomôže opäť získať väčšinu.

Viacerí republikáni, vrátane vplyvných členov strany, sa verejne dištancovali od Trumpa po útoku jeho podporovateľov na washingtonský Kapitol zo 6. januára. Stretnutie McCarthyho s Trumpom sa údajne uskutočnilo v Trumpovom sídle Mar-a-Lago na Floride, kam prezident odišiel po tom, ako sa minulý týždeň oficiálne skončilo jeho pôsobenie vo funkcii.

Viac o téme: RepublikániDonald TrumpKongres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu