Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Izrael začal proti KORONAVÍRUSU očkovať mladých ľudí od 16 do 18 rokov

Očkovanie v Izraeli
Očkovanie v Izraeli (Zdroj: SITA/AP Photo/Oded Balilty)

JERUZALEM - V Izraeli začali cez víkend ako v jednej z prvých krajín na svete očkovať proti novému koronavírusu mladých ľudí vo veku 16 - 18 rokov. Prvých tínedžerov, ktorí mali súhlas rodičov, zaočkovali v sobotu, oznámil podľa agentúry DPA na Twitteri izraelský minister zdravotníctva Juli Edelstein. Očkovanie má umožniť žiakom maturitných ročníkov pokračovať v prezenčnej školskej dochádzke.

V piatok a v sobotu bolo zaočkovaných celkovo 195.000 ľudí, uviedol ďalej Edelstein. Z približne deviatich miliónov obyvateľov Izraela dostalo prvú očkovaciu dávku od 19. decembra 2,5 milióna ľudí a takmer milión ľudí aj druhú dávku. Edelstein konštatoval, že aj napriek niekoľko týždňov trvajúcim karanténnym opatreniam, ktoré by sa mali skončiť 31. januára, je počet nakazených stále vysoký. Izraelská vláda bude preto v nedeľu rokovať o návrhu na dvojtýždňové uzavretie medzinárodného letiska Bena Guriona pre väčšinu letov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Cieľom tohto opatrenia je zabrániť zavlečeniu ďalších variantov vírusu SARS-CoV-2. Podľa oficiálnych informácií vyvolala mutácia prvýkrát objavená koncom minulého roka v Anglicku až 40 percent nových prípadov nákazy. Izraelské ministerstvo zdravotníctva eviduje podľa denníka Times of Israel 595.097 potvrdených prípadov nákazy a 4361 úmrtí. Aktívnych prípadov je 75.053, 1822 pacientov je hospitalizovaných, z nich je 1228 vo vážnom stave.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaIzraelKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu