Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Britániu sužuje búrka, ohrozila aj zásoby vakcín proti KORONAVÍRUSU

Britániu sužuje búrka Christoph
Britániu sužuje búrka Christoph (Zdroj: SITA/AP/Paul Ellis)

LONDÝN - Britské úrady vydali varovanie pred povodňami na severe Anglicka, najmä vo Walese a v okolí mesta Manchester. Dôvodom je búrka Christoph, ktorá priniesla silné snehové aj dažďové prehánky. Tie spôsobili záplavy, ktoré v noci na štvrtok ohrozovali zásoby očkovacích látok proti covidu. Informovala o tom agentúra DPA a britská televízna stanica Sky News.

Silné prehánky vyvolali pri waleskom meste Wrexham povodne a hrozilo, že voda sa dostane aj do priemyselného parku, kde spoločnosť AstraZeneca vyrába a skladuje svoje vakcíny. Záchranári pracovali do skorých ranných hodín, aby ich zachránili, čo sa im nakoniec aj podarilo.

"Boli prijaté všetky potrebné preventívne opatrenia, čo znamená, že nedošlo k narušeniu výroby a do budov sa nedostala žiadna voda," uviedla pre DPA spoločnosť Wockhardt UK, ktorá sa podieľa na výrobe spomínaných vakcín.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Úrady evakuovali viac ako 2000 nehnuteľností v okolí Manchestru, ako aj celú dedinu Bangor-on-Dee vo Walese. Obyvateľom tejto dediny záchranné zložky nariadili počkať na záchranu v miestnej škole. Mnohé vlakové spoje medzi Manchestrom, Liverpoolom a Warringtonom sú zrušené a ľudia majú inštrukcie nikam necestovať, pokiaľ to nie je nevyhnutné.

Britský premiér Boris Johnson v stredu zvolal zasadnutie vládneho bezpečnostného tímu Cobra. Očakáva sa, že prehánky budú pokračovať do konca týždňa a búrka sa presunie na východ krajiny, uviedol britský meteorologický úrad.

Viac o téme: PočasieBúrkaVakcínyAnglickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu