Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Smutný víkend v Tirolsku: Lavíny usmrtili štyroch lyžiarov

V Rakúsku usmrtili lavíny štyroch lyžiarov
V Rakúsku usmrtili lavíny štyroch lyžiarov (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

SELLRAIN - Dve obete na životoch si vyžiadala lavína, ktorá spadla cez víkend v Stubaiských Alpách v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko. Ako v pondelok informovala miestna polícia, o život prišla 38-ročná žena a 37-ročný muž z Tirolska, píše agentúra APA.

Lyžiari v oblasti Kühgrüblalm vo výške 2100 metrov nad morom spustili lavínu so šírkou 30 metrov a dĺžkou 150 metrov. Telá lyžiarov, ktorých lavína takmer úplne zasypala zrejme už v sobotu, objavili záchranárske zložky až v nedeľu večer okolo 17.45 h. Na parkovisku sa našlo i zasnežené auto dvojice po tom, čo ich príbuzní nahlásili, že sú nezvestní. Záchranári objavili najprv lavínový kužeľ a červené airbagy z lyžiarskeho ruksaku.

Muža a ženu, ktorí pôvodne mierili na vrchol Auf Sömen, našli nakoniec pomocou lavínového vyhľadávača. Ako informuje stanica ORF, počas uplynulého víkendu zomreli v tirolských horách dovedna štyria ľudia. V sobotu sa lavíny stali osudnými pre 16-ročného Nemca v lyžiarskej oblasti Kühtai, ako aj pre 48-ročného muža v obci Axamer Lizum.

Viac o téme: LavínaúmrtieRakúskoTirolsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu