Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Ruský prezident Putin nariadil hromadné očkovanie občanov

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v stredu nariadil hromadné očkovanie občanov svojej krajiny proti koronavírusu SARS-CoV-2, ktoré sa má začať od budúceho týždňa. Informovali o tom agentúry AFP a TASS.

Prezident členov vlády vyzval, aby už od nasledujúceho týždňa začali zabezpečovať hromadné očkovanie všetkých obyvateľov. Putin sa podľa AFP takisto pochvalne vyjadril o Ruskom vyvinutej vakcíne Sputnik V.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Podpredsedníčka ruskej vlády Taťjana Golikovová oznámila, že v krajine je všetko pripravené na to, aby 18. januára mohla začať s hromadným očkovaním, píše agentúra Interfax. Vakcína Sputnik V, pomenovaná podľa prvej sovietskej vesmírnej družice, bola v Rusku zaregistrovaná vlani v auguste ešte pred začiatkom klinických testov, čo v zahraničí vyvolalo nedôveru.

Rusko začalo s masovým očkovaním touto vakcínou začiatkom decembra ešte počas tretej fázy klinických skúšok, pričom bola najskôr sprístupnená vysoko rizikovým skupinám obyvateľstva, akými sú zdravotníci, učitelia či starí ľudia.

Viac o téme: OčkovanieZačiatokNariadenieRuskoVladimir PutinKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu