Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Pandémia si v Nemecku vyžiadala už vyše 40-tisíc obetí: V Belgicku 20-tisíc

Koronavírus v Nemecku
Koronavírus v Nemecku (Zdroj: TASR/Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dpa,dpa-Bildfunk)

BERLÍN - Už viac ako 40.000 ľudí zomrelo v Nemecku na komplikácie súvisiace s novým koronavírusom. Vyplýva to z najnovších údajov, ktoré v nedeľu ráno zverejnil na svojej webovej stránke berlínsky Inštitút Roberta Kocha (RKI).

Za uplynulých 24 hodín sa potvrdený počet obetí pandémie v Nemecku zvýšil o 465 na celkových 40.343. Za rovnaké obdobie pribudlo 16.946 nakazených, ktorých už v krajine celkovo zaznamenali 1.908.527. V Nemecku prebieha rozsiahla očkovacia kampaň, v rámci ktorej vakcínu voči novému koronavírusu dostalo už zhruba pol milióna z 83 miliónov obyvateľov krajiny. Nemecká vláda však čelí silnému tlaku, aby tempo očkovania zrýchlila a aby objednala väčšie množstvo vakcín. V súčasnosti v krajine denne zaočkujú okolo 40.000 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V mnohonásobne menšom Belgicku, ktoré má len približne 11,5 milióna obyvateľov, počet obetí pandémie prekročil hranicu 20.000, informovala v nedeľu agentúra AFP. Celkovo už v krajine evidujú 20.038 úmrtí súvisiacich s koronavírusom a 662.694 prípadov nákazy. Viac ako polovicu z uvedeného počtu úmrtí zaznamenali v domovoch dôchodcov, uviedol belgický inštitút verejného zdravotníctva Sciensano.

Viac o téme: ObeteNemeckoBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu