Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Viaceré regióny Španielska sprísňujú opatrenia, infikovaných pribúda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Viacero španielskych regiónov zavádza prísnejšie opatrenia z dôvodu rastúceho počtu prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, informovala v pondelok agentúra DPA.

Katalánska vláda od štvrtka 7. januára na obdobie desiatich dní zakáže pohyb obyvateľov medzi jednotlivými samosprávnymi jednotkami - okrem cestovania za prácou, zo zdravotných dôvodov alebo dochádzky do škôl, napísal na svojej webovej stránke denník El País. Opatrenia v oblasti pohybu osôb sprísnili i autonómne spoločenstvá Andalúzia, Aragónsko a Madrid, uviedla verejnoprávna stanica RTVE.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Katalánsko v nedeľu počas 24 hodín zaznamenalo 1483 nových prípadov nákazy, čo je najviac zo všetkých španielskych autonómnych spoločenstiev, píše DPA. Autonómne spoločenstvo Madrid za to isté obdobie hlásilo 954 nových prípadov.

V Katalánsku je podľa El País hospitalizovaných 2084 osôb, z toho 392 je na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Španielsko od začiatku pandémie zaznamenalo viac ako 1,9 milióna prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a takmer 51.000 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19.

Viac o téme: OpatreniaŠpanielskoKoronavírusSprísňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu