Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čile zaznamenalo prvý prípad nového variantu KORONAVÍRUSU v Latinskej Amerike

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANTIAGO - Čile zaznamenalo v utorok prvý prípad nákazy novým variantom koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý sa šíri z Británie. Zároveň ide o prvý prípad v celom regióne Latinskej Ameriky, informuje agentúra AFP.

Takzvaným pacientom nula je podľa námestníčky čilského ministra zdravotníctva Pauly Dazaovej žena, ktorá sa do Čile vrátila 22. decembra z návštevy príbuzných v Londýne cez letisko v Madride. PCR test u nej potvrdil nákazu novým variantom koronavírusu o deň neskôr, medzitým sa však letecky prepravila do mesta Temuco na juhu krajiny, ktoré je od metropoly Santiago vzdialené zhruba 800 kilometrov.Úrady zareagovali na toto zistenie zavedením desaťdňovej karantény pre všetkých cestujúcich, ktorí do Čile prídu po 31. decembri. V prípade návratu z Británie sa karanténa predĺži na dva týždne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mutácie koronavírusu objavená v Británii je podľa tamojšej vlády infekčnejšia o približne 70 percent. Podľa odborníkov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) však zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by spôsobovala ťažší priebeh ochorenia COVID-19 alebo bola odolná voči existujúcim vakcínam. Od začiatku pandémie zaznamenali v Čile 603.986 infikovaných a 16.488 obetí.

Viac o téme: MutáciaPrípadČileKoronavírusLatinská Amerika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu