Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nastupujúca americká viceprezidentka Harrisová dostala vakcínu proti KORONAVÍRUSU

Nastupujúca americká viceprezidentka Kamala Harrisová dostala vakcínu proti koronavírusu
Nastupujúca americká viceprezidentka Kamala Harrisová dostala vakcínu proti koronavírusu (Zdroj: SITA/AP/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Nastupujúca americká viceprezidentka Kamala Harrisová sa v utorok nechala pred televíznymi kamerami zaočkovať vakcínou proti novému koronavírusu. Budúceho prezidenta USA Joea Bidena zaočkovali už 21. decembra.

Harrisovej aplikovali prvú dávku vakcíny od americkej spoločnosti Moderna v nemocnici United Medical Center v hlavnom meste Washington. Zároveň s ňou bol zaočkovaný aj jej manžel Doug Emhoff, informovala televízia CBS News.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Kamala Harrisová následne označila očkovanie za nenáročné, rýchle a pomerne bezbolestné. Aplikáciu vakcíny absolvovala v priamom prenose v rámci snáh o budovanie dôvery americkej verejnosti v nové vakcíny voči koronavírusu.  

"Je to celé doslova o záchrane životov. Dôverujem vedcom a práve oni vyvinuli a schválili túto vakcínu. Vyzývam preto každého: dajte sa zaočkovať, keď príde na vás rad," vyhlásila Harrisová, ktorá sa spoločne s Bidenom ujme úradu 20. januára. Joe Biden a jeho manželka Jill boli zaočkovaní 21. decembra v štáte Delaware vakcínou od spoločnosti Pfizer.

Očkovanie podstúpili už aj viacerí predstavitelia dosluhujúcej administratívy prezidenta Donalda Trumpa vrátane viceprezidenta Mikea Pencea. Vakcínu dostali aj poprední demokratickí aj republikánski lídri Kongresu.

Masová vakcinačná kampaň v USA odštartovala 14. decembra. Ako prvých hromadne očkujú zdravotníkov a klientov domovov dôchodcov. V druhej fáze budú nasledovať ľudia nad 75 rokov a kľúčoví zamestnanci a v tretej osoby vo veku 65-74 rokov a pacienti s vážnymi ochoreniami.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaUSAKoronavírusKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu